Mina fem svar..

Har fått en utmaning av Jessica. Som går ut på att jag fyller i 5 svar på varje fråga och skickar vidare utmaningen till 3 andra..

Mina svar:

5 platser där jag har bott:

1. Starrarp
2. Ystad
3. Kristianstad
4. Hårderup
5. (Tomelilla)

5 jobb som jag har haft:

1. Fondgravskötare
2. Kyrkovaktmästare
3. Barnskötare på Stenänga
4. Lärarvikarie i Sjöbo 
5. Lärarpraktikant i Kristianstad

5 saker i min handväska:

1. Diverse kontokort och bonuskort
2. Nycklar
3. Mobil
4. Penna
5. Tuggummi

5 saker i min frys:

1. Glass
2. Köttfärssås
3. Soppa
4. Majskolvar
5. Pommes


5 saker i min bil:

1. Skor och stövlar
2. Pärmar
3. Saker att spara från Hårderup
4. Skinnställ
5. Skräp

Så nu utmanar jag Anja, Tony (du behöver inte säga vad du har i din handväska) och ... är där nån annan som läser som inte har blivit utmanad så känn dig träffad!

Puss

Snabbe..

Det tog hela 3 dagar innan jag fick iväg ett mail till rektorn i Indien. Ibland undrar jag vad det är för fel på mig, men sen orkar jag inte fundera mer över det.

Jag skulle egentligen städat idag, men fick väldigt ont i huvudet sen jag luktat på en massa perfym i stan. Jag köpte ingen så det var helt i onödan. Om jag orkar städar jag senare.. Ifall det inte är nåt bra på tv.

Har varit i skolan måndag och tisdag. Inget jätteskoj förutom att vi eldade lite bensin och sånt.

Det står en kundvagn i buskarna utanför mitt fönster, någon som vill tjäna en femma/tia? Det är bara att komma.

Tony har skaffat lägenhet förresten, så jag hoppas han bjuder er på en inflyttningsfest =)

Vad finns det för mysiga restauranger i Ystad, som man kan äta på en fredagkväll?

Puss


Minimorötter till McDonald´s

Har precis skrivit verksamhetsberättelse inför kårstämman på torsdag. Där jag ska vara sekreterare.. Tror jag iaf. Men det blir väl inte svårare än på ledarmötena. Det blir antagligen inte så mycket fler människor heller. På tal om scouterna så hade vi möte i tisdags. Miniorerna gjorde en patrullflagga, den blev ganska bra (efter min inblandning) och de fick träna en hel del på samarbete.. Det är alltid bra.

Förra helgen var Tony och jag med på kräftskivan i korridoren, inte särskilt spännande. Det var bara Johan som jag gillar att umgås med, av de som bor här, som var med. Så vi gick in på rummet ganska tidigt. Tony körde hem vid på förmiddagen och jag åkte buss till honom senare. På kvällen skulle vi äta kräftor med Ante och Jp. Igen. Jag hade tröttnat på kräftor och åt pizza istället. Vi spelade lite tp och sen somnade Tony på soffan. Tur att jag körde så vi slapp gå hem.

I veckan har jag varit i skolan en och en halv dag och besökt en gård utanför Degeberga. Det var vi tvugna att göra och det var faktiskt ganska trevligt och intressant. Det var gård med mjölkkor och det fanns en mjölkrobot där. Roboten hade koll på alla korna som kunde gå och bli mjölkade när de kände för det. Fast inte för ofta för då skickade roboten ut kon igen. Vi fick följa med bonden på en tur runt ägorna och han odlade bland annat potatis till Estrella, morötter till McDonalds och potatis till stärkelsefabriken. Han kollade lite konstigt på mig när jag berättade att jag hade plockat potatis, fast inte på en maskin utan för hand på knä.. På eftermiddagen fikade jag hos Emelie och kollade på tv4s dvd med samlade roliga klipp.

I onsdags var jag hos mamma och lekte och kelade med kattungarna. De är ganska stora nu. På morgonen åkte vi buss in till stan och mamma hoppade av vid sjukhuset och jag på Resecentrum. Där hade jag bilen. Som tyvärr inte ville starta, den var helt död. Precis vad man känner för kvart i 8 på morgonen. Jag ringde till pappa och han kom upp 2 timmar senare med ett batteri som han lånat av Sune. Vi testade först med startkablar men den gick inte att starta helt ändå. Så vi satte i batteriet och då starade bilen. Sen körde vi till Biltema och köpte ett nytt batteri, så nu funkar bilen igen. Tur att jag har min pappa som kan rädda mig ibland. Tyvärr missade jag en föreläsning, men den var nog inte jätteviktig.

I fredags åkte jag till Lund och shoppade och åt med Tony som varit på jobbintervju. Så nu ska han vara elektrikerlärling i Lund på nåt halvstort företag (heter det så?). Jag lät bli att köpa nåt och tvingade Tony att köpa en tröja istället. Till sig själv alltså. Jag köpte iofs gipsbindor på Panduro. Där är kul =).  På kvällen skulle vi äta fondue tillsammans med Jp, Anders och Frida. Det blev ingen fondue med vi åt god mat ändå. 

Igårkväll bowlade vi med Emil och hans nya 17-åriga flickvän (hon var trevlig) och 4 till. Det var kul! Jag lyckades med 3 strike på rad, precis i början. Sen gick det utför. Sen satt vi på Celticbaren några timmar. 

Har fått mail av min handledare om ett ställe i Indien att göra praktik på. Verkar jättebra! Så ska skriva cv och ta kontakt med rektorn där.. 

Pusshej 

Hey you..

..could you ever fall for me, the way I fell for you?
Bara en låt jag har i huvudet.

Jag äter chips och dippa, fast den är inte god. Då är smoothien godare. Jag försöker hitta en bra förskola som jag kan göra min praktik på i Indien. Var och pratade med min ev handledare innan idag och hon gav lite förslag. Nu har jag hittat många så det är svårt att välja. Fast jag tror jag vill vara i södra Indien, inåt landet.. Handledaren nämnde nämligen att det blir typ 40 grader i maj, men att det är lite svalare ju längre från kusten man kommer. Det är antagligen inte lika fuktigt heller. Det betyder också att jag kommer åka dit tidigare än jag tänkt, runt den 20e januari, och i så fall hem i slutet av april. Men det är fortfarande inget bestämt på långa vägar.

Vi var på lägerskola igår och iförrgår, på Höörs scoutgård. Den var stor och fin. Lägret var väl helt okej, men man måste ju vara så himla social hela tiden. Jobbigt. Vi var typ 35 studenter från 2 klasser som första dagen delades in i 3 grupper. På de olika stationerna fick vi bland annat tälja pinnar som skulle bli kolkritor, göra en naturväv, sätta ut musfällor, göra en lövkrona, samla massa insekter och kolla på i lupp och göra en barkbåt och en flotte till en kotte. Jag jobbade ihop med 2 (av 3 möjliga) killar, varav den ene inte sa någonting nästan och den andre var scout och trevlig. Vi byggde den bäste flotten eftersom vi kunde surra så bra =) Lite nördvarning på det hela var det.. Men skoj.
På kvällen grillade vi och satt vid lägerelden och lekte lekar (som vi måste leka någongång). Det började duggregna så de flesta gick in och spelade spel medan jag och 2 tjejer till plus mina 2 lagkamrater satt kvar och trängdes på ett liggunderlag.. Mysigt =) Vi sov inomhus på madrasser, jäkla lyx.. men det var skönt.
Igår ritade vi med våra kolkritor, gjorde experiment med vind och temperatur och letade upp löv som vi hittade på egna namn på. Sen lagade vi mat på trangiakök. Det är tur man är "udevan". Folk är ju efterblivna när det gäller natur och sånt. Jag antar att det är de som växt upp i stan. 

I helgen kom Tony på att han trots allt kunde åka hem och vara med på Jp´s 20-årsfest, så det var vi. Det var kul och lagom mycket folk. Vi åt kräftor och annat gott. Vi var dock lite trötta och Tony skulle upp tidigt och köra mc till Halmstad så vi gick hem ganska tidigt, 12 kanske.. Med tanke på att vi inte skulle ha setts på 2 veckor egentligen så var det mysigt att han kom hem i halvlek =) Nu ska han förmodligen sluta plugga eftersom han har läst de flesta kurserna på gymnasiet (mfl anledningar) och ska istället börja som elektriker-lärling.. 

Nu måste jag planera höstens minior-schema. Har fått lite inspiration av lägerskolan och andra lektioner..

Puss på er!

 

RSS 2.0