Nova

Min katt heter nog Nova btw.. Det berättade jag för en unge på en förskola som också hette Nova. Jag vet inte om hon blev glad.
Men det var på Nova Lund som jag, Tony, JP och Laura var i söndags.. Fast jag handlade inget.. Jag köper för mycket på internet istället. Vi avslutade med lite mjukglass på Bertils i Tomelilla.
I lördags var jag och Tony i Ystad och handlade inget där heller precis. Jag hade en känsla av att jag ville gå på ungdomsmässan i ÖP-hallen, men jag kom inte på varför, så vi struntade i det. När vi kom hem så frågade Tonys mamma om vi varit och sett/lyssnat på Björn Gustafsson i ÖP-hallen. Ja just det ja.
Vi såg på Good luck Chuck med JP på kvällen. Den var ganska bra
I fredags var det handboll på tv, inte för att jag brukar se det.. Men Frida och Anders var sugna på det så det blev ju rätt trevligt ändå.
Slut på min okronologiska ordning..
Igår snackade jag och Jonatan om b-uppsatsen. Det går sådär.. Jag ska skriva om varför dans är bra ur ett kinestetiskt (kropp, motorik, rörelse typ..) perspektiv. Jonatan skriver om det emotionella.. Hoppas han inte drar in sina egna känslor i det.
Var på minior/junior-möte också igår, det var kul! Jag lärde miniorerna vinkelsurrning, vilket resulterade i ett halvdant bord, en midsommarstång och en gungbräda. Juniorerna fick i uppgift att tillsammans bygga en bro. Alla sprang åt varsitt håll utan att diskutera med varandra.. Behöver nog träna lite på grupparbete.. Men det blev en bro iaf. Mattias surrade en fällbro eller vad det kallades. Jag har aldrig sett nån iaf. Det gick ut på att han surrade ett stort "A" med ett långt rep i toppen. Så la man det ner halvvägs ut i bäcken och en person fick ställa sig på pinnen i mitten. Sen reste vi A:et och tippade över på andra sidan. Skitläskigt. Tur jag var tvungen att dra i repet på ena sidan. Men nästan alla 17 små scouter vågade.

Då var det snart valborg igen.. Det blir säkert bra
Puss hej

St. Georgsdagen

Jag måste nog städa min dator snart.. den är skitig. Men i alla fall.. Som svar på Idas fråga, så är det inte så mycket med Nalle Muffs nu. Dock var Eleonor och Peter med i kyrkan igår.. Alltid något, vi kom fram till att vi kanske skulle ha ett sånt lära-känna-möte. Hade nog varit lägligt. Förutom vi 3 så var där knappt 15 andra scouter, kanske 6 ledare och 10 föräldrar (Ingela, Inger D-J och Inger Å, såklart) + våra trogna Ewa och Brita i kyrkan för att fira St. Georgsdagen. Yeay.. Lite trångt nästan.. Det är kasst. Dessutom fick Elise läsa budskapet. Hur tänkte de där? Hon kan ju varken läsa och ännu mindre prata. Jag tror det handlade om vatten, fast det beror på att Jonas sa det i predikan. Men Lena hade iaf bakat goda bullar.

Idag har vi pratat om b-uppsatsen. Vi ska nog jämföra lärarnas anledningar och tankar om dans i skolan, med teorier och forskning inom det ämnet. Mmm.. Det vi skriver om ska ha relevans inom vetenskapsvärlden och andra forskare ska kunna ta del av det och ha nytta av det.. Ja, nämen det blir ju enkelt.
Jag fick en konstig komplimang efter föreläsningen idag, när jag skulle gå förbi Henrik som satt i vägen. Han sa: "Vad du är fin om benen idag". Tack, eller? Han gillade nog mina matt/sunbrown-tights. Kanske.

Jag har varit duktig och sopat rent på terrassen idag. Runt 300 cigarettfimpar skulle jag tro.

Lite avslutande citat:

Akinyi, 8 år: När jag är kär säger något inuti: "Det är ingen fara. Okej. Jag tycker bara om honom."

Esra, 7 år: Man kan alltid bli ihop med någon i Turkiet. För de vill gärna.

Alphan, 7 år: Jag tror att jag är ihop med någon. För min mamma har en moster som har sagt att de har hittat en till mig.

Jag gillar den boken =) Fast en del citat är nästan riktigt tragiska..

=)

Ja, Jessica har ju vatt hemma. Det var väldigt kul att träffa henne igen! Det var kul att träffa Emelie också.. Var ju ett tag sen sist det också. Men ni som läser vet ju redan vad vi hittade på med, läs Jessicas blogg annars =) Det var roligare än jag trodde på bar á bar så det var ju också ett plus.

När jag sagt hejdå till Jessica i söndagseftermiddag så körde jag hem till pappa och samlade ihop korv och senap och sånt. Sen gick jag genom skogen till hans torp. Pappa och Daniel höll på att riva ner taket där. Det var väldigt skönt i solen och jag gjorde en liten eldstad och försökte sätta eld. Jag är ganska kass på att elda, eller kanske lat.. Det går liksom inte att sätta eld på stora pinnar direkt, det borde jag ha lärt mig vid det här laget. Men vi fick grillat korv till slut iaf. Plockade vitsippor också =)
På kvällen körde jag och hämtade Tony hos hans pappa, stannade en stund och pratade/försökte hålla mig vaken i soffan.
Igår ville Tony ha smörgåstårta, så vi gjorde en. Den blev faktiskt himla god =) Jag tvingade honom att se Titanic, halva åtminstone. Den är bra...
Idag har Jonatan och jag kommit fram till att vi nog ska skriva om dans och invandrarbarn i b-uppsatsen. Får väl se hur det blir.


"Carina låt oss vandra natten vidare, dansa nakna tillsammans i en vattenspridare."
och Daniel också..Pappa river taketimage4

Skolsnack

Nu har jag valt kurser inför hösten.. det var inte lätt. Där fanns drygt 10 som verkade intressanta, men tyvärr kan jag ju inte välja när de ska gå. Så i slutändan hade jag inte så stort val. Det stod mellan Svenska som andraspråk (15 högskolepoäng) + Naturvetenskap (15 hp) eller Barns estetiska språk (30 hp). Det blev de 2 första. Eftersom jag skulle kunna läsa det estetiska nästa vårtermin ifall jag inte åker till Indien.

Idag har vi diskuterat skönlitteratur. Om ni får möjlighet så läs Ett annat sätt att vara ung av Per Nilsson, det är bra =) Fast konstig.. Han skriver ganska annorlunda och blandar lite.. En annan bra bok är Emine - En fråga om heder (Gunilla O. Wahlström). Också väldigt bra och ger en intressant inblick i invandrarnas situation och man förstår lite varför de gör som de gör..

Vi har också pratat om populärkulturen i skolan.. Om vad som är hög- och lågkultur. T ex är Independence day-filmen lågkultur.. tror jag.. Föreläsaren hade den som exempel hela tiden iaf. Hon sa också att ju fler människor en film, artist eller låt nådde ut till desto lägre kulturell status fick den.. Intressant.

Fick också betyg i lite arbeten jag gjort den senaste tiden. Rättvisa och väntade. Dvs godkänt i allt utom min pedagogiska plattform, där fick jag vg =) (Man kan få antingen u, g eller vg). Det var kul eftersom den handlar om vad jag har för syn på saker och tydligen hade jag en bra förankring i litteraturen.

Igår vikarierade jag för min handledare i klassen från praktiken. Jag lärde dem brädgårdschiffer =) Det var 2 st som kunde det, den "duktigaste" eleven och scouten!

Igårkväll var jag på ledarmöte hos Lasse och Maggan. Det funkar ganska bra nu, vi är hyfsat kreativa och samspelta.. Vi ska ha kårhajk den 17-18 maj med Astrid Lindgren-tema. Så vi har bestämt alla stationerna nu, jag ska vara Pippi och ha hand om Sakletar-stationen =) Lasse ska vara Karlsson på taket och Lena ska va Lotta, fast det vet hon inte om. Vi ska försöka ordna med ett sockerdrickaträd och bjuda på krumelurpiller.

I fredags var jag och Tony och snackade med Dan, som pluggar nån annanstans och inte är hemma så ofta..

I lördags köpte Tony lite växter och fiskar till sitt akvarium som han börjat använda igen.. Där var en fisk i affären som var skitstor och hade jättestor mun.. äckligt. Annars finns det faktiskt många fina och kul fiskar. (och dyra). På kvällen var vi på Ante och Sebbes maskerad.. Det var trevligt. Vi hade ordnat lite lekar för dem med.

I söndags såg vi nästan hela Sagan om konungens återkomst.

Till slut ett litet citat från boken Barns tankar om kärlek: "Michael 8 år: Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag är kär i flera. Jag har bara inte talat om det för någon". =)


Puss och kram


Till Jessica, mest iaf =) Och er andra intresserade!

Ja okej jag ska skärpa mig, idag iaf...

Men jag tycker jag har så mycket annat att göra. Fast det är ju inte sant. Idag har jag ju faktiskt tid eftersom vi blev klara med vår projektrapport innan lunch. Det har varit ganska segt.. Den handlade om vår praktik och vilka lektioner vi haft, vilket resultat de gav och varför det blev som det blev.. Givetvis med kopplingar till kurslitteraturen. Tror vi använde oss av 12 böcker eller nåt, hyfsat bra. Jag menar det är kvantitet och inte kvalitet som gäller, därför var vi också väldigt nöjda så fort vi kommit över 10 sidor eftersom det skulle vara mellan 10-12 sidor långt. Men vägen har varit ganska lång och eftersom jag har bestämt det mesta så har ju nog fått jobba mest också. Fast så länge jag får min vilja igenom så.. stackars Jonatan och Viktor =)

Annars har det väl inte hänt så mycket, i påsk var Anja hemma så det var ju trevligt trots att hon har piercat tungan. Vi firade mormor på påskafton och pappa på påskdagen. Var och såg Juno då också nångång med Tony, JP och Laura. Den var bra.

Jag var iofs på praktik i tre veckor ju. Det var faktiskt kul att jobba i en trea. Funderar lite på att kanske inrikta mig på förskoleklass.. i Kristianstad finns det barnskolor där förskoleklassen jobbar tillsammans med ettan och tvåan så det är ganska blandat. Men samtidigt är det kul med de allra minsta också. Vårt projekt med klassen handlade om sopsortering och barnen tyckte faktiskt att det var kul. Det blev en del intressanta samtal om hur man gjorde med soporna i t ex Kosovo, eftersom nästan alla barnen hade invandrarbakgrund. Jag funderar att läsa en kurs till hösten som heter Svenska som andraspråk.. Får väl se om jag får ihopa det men nån annan kurs också. Treorna är en kul ålder.. de var fortfarande ganska ärliga och hade respekt för vuxna, samtidigt som en del var "coola" och en del av tjejerna väldigt fnittriga.. Särskilt när de läste i Min mensbok.. Japp, den minns vi =) Vi fick så söta brev när vi slutade där, som egentligen skulle handla om vad de lärt sig, men många fokuserade istället på oss och ritade en massa hjärtan. Så kul när de fortfarande vågar visa vad de tycker och tänker.

Pratade precis med Christian, kårordförande ni vet, i 20 minuter.. Vi är typ kompisar.. Hrm. Nä men, jag tror han har ganska stort förtroende för mig och ser mig som vuxen.. Till skillnad från hur det var förr. Och det är väl bra I guess. Var för övrigt på rekryteringsmöte hos Ljunits i måndags.. Körde som en galning för att komma i tid, var en kvart för tidig och resten kom 10 min för sent.. Nödvändigt. Resten, dvs 3 andra. Jag trodde där skulle komma lite fler människor, men det var vi fyra och Mia, utvecklingskonsulenten. Men det var intressant. Vi har haft ett sånt möte i Vollsjö också, och det var ganska givande.. Ska väl försöka oss på lite rekrytering nu framemot sommaren.

I lördags hade vi Stjernelundsrundan, det gick väl helt okej.. Inte överdrivet skoj, men snackade lite med Elin och Eleonor om Nalle Muffs. Vet inte riktigt om vi kom fram till nåt. Eventuellt ska vi lägga ner det, eller jag tycker nästan det (efter diskussion med de andra ledarna så klart..) fast det är synd. Men när ingen kommer på mötena så känns det ju lite onödigt.

I fredags var jag och Tony hos Emil, trevligt men jag var ganska trött..

På lördag ska Ante ha 20-årsfest med maskerad.. Jobbigt. Får väl se om jag hittar på nåt bra. Annars träffas Tony och jag mest på helgerna.. Lite sällan men det funkar.


Johan frågade om jag ville komma på förfest innan Öja på lördag, men det kan jag ju inte tyvärr. Fast jag sa till honom att preliminärboka den 19e så kanske vi kan göra nåt allihopa då!


Nä nu är det snart Lost, det enda jag följer på tv =)


Puss på er!


RSS 2.0